Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mexikansk sallad

Mexikansk sallad innehåller ­grillad eller stekt kyckling eller tacofärs, röda ­kidneybönor och avokado vilket gör ­salladen härligt mättande.

Mexikansk sallad
Mexikansk sallad
Mexikansk sallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5 förpkidneybönor- (à 380 g)
  • 1salladslök
  • 2tomater
  • 0,5avokado
  • 1 tsklime- pressad
  • 5sockerärter- gärna frysta
  • 75 gkycklingkött- grillat eller stekt eller tacofärs
  • 0,5 dlmajs
  • 3romansalladsblad

Dressing

  • 1 mskmajonnäs
  • 1 mskcrème fraiche- lätt
  • 0,5vitlöksklyfta- pressad
  • 1 krmlimeskal- rivet
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av.  Ansa och skär salladslöken i skivor.  Skiva tomaterna. Kärna ur och skiva avokadon. Häll ­limesaften över avokadon. Varva ­bönor, salladslök, sockerärter, ­tomater och avokado.

  2. Skär kycklingköttet i bitar. Låt majsen rinna av i durkslag och skär romansalladen i bitar. Lägg det i burken och toppa med sallad och koriander.

  3. Blanda alla ingredienser till dressingen och ta med i en liten burk vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Håll salladen fräsch, förvara i glasburk

Gott, nyttigt, snyggt och smart – gör din lunchsallad i en glasburk. Bygg den lager på lager så håller den sig fräsch länge. Dressingen ska vara i botten! Häll ut och blanda salladen i tallriken när det är dags för servering.