Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mexikansk sallad med räkor och jalapeñodressing är en snabblagad sallad med smakrik dressing med hetta från jalapeño. Här har vi använt stora Vannameräkor som säljs kylda.
Dressing: Skala vitlöksklyftan. Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixerbägare och häll oljan överst. Sätt ner mixerstaven (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) och mixa till en grön dressing.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rosta majsen runt om i en stekpanna. Skär av majsen från kolven och blanda med quinoa och bönor.
Skala och finhacka löken. Blanda den med limesaft och salt så att den mildras. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär tomaterna i bitar. Blanda ner avokado och tomater i salladen. Lägg quinoasalladen på stora salladsblad och garnera med koriander.
Trä upp räkorna på spett och halstra eller grilla dem snabbt i het, lätt oljad stekpanna. Lägg räkspetten på salladen. Servera med dressingen.