Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mexikansk räksoppa

Mexikansk räksoppa passar bra när man inte är så hungrig. Smaksätt gärna soppan lite extra med 1–2 tsk mald spiskummin.

Mexikansk räksoppa
Mexikansk räksoppa
Mexikansk räksoppa
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2sötpotatisar- (à 300 g)
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 300 gräkor- skalade, i lag eller frysta
  • 1 burkmajs- (150 g)
  • 1 krukakoriander
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 200 gbröd
  • tabasco- eller någon annan stark sås

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta ca 3 min. Häll över 8 dl vatten och krossade tomater. Smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Låt räkorna rinna av eller tina. Låt majsen rinna av. Repa hälften av bladen från koriandern och grovhacka dem. Blanda räkor, majs och koriander.

  3. Krydda soppa med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner räk- och majsblandningen och toppa med resterande koriander. Servera soppan med tabasco, som var och en får droppa i, och bröd.

Vad tyckte du om receptet?