Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 27g
Kolhydrater: 67g
Mexikansk räksoppa passar bra när man inte är så hungrig. Smaksätt gärna soppan lite extra med 1–2 tsk mald spiskummin.
Skala och skär sötpotatisen i bitar ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta ca 3 min. Häll över 8 dl vatten och krossade tomater. Smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.
Låt räkorna rinna av eller tina. Låt majsen rinna av. Repa hälften av bladen från koriandern och grovhacka dem. Blanda räkor, majs och koriander.
Krydda soppa med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner räk- och majsblandningen och toppa med resterande koriander. Servera soppan med tabasco, som var och en får droppa i, och bröd.