Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mexikansk quorngryta med svarta bönor

Recept på mexikansk quorngryta med svarta bönor. Chilipulver är en kryddmix på mild chilipeppar, spiskummin och oregano. Bör ej förväxlas med ren chilipeppar, som är mycket starkare.

Mexikansk quorngryta med svarta bönor
Mexikansk quorngryta med svarta bönor
Mexikansk quorngryta med svarta bönor
Recept på mexikansk quorngryta med svarta bönor. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlris- gärna vildris
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 påsequornfärs- fryst, (300 g)
  • 3 mskchilipulver
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1 burksvarta bönor- (400 g)
  • 2avokador
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och quornfärs i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Krydda med chilipulver, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner tomatpurén och häll över 3 dl vatten.

  3. Skölj hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner dem i pannan och låt sjuda ca 5 min.

  4. Kärna ur och skiva avokadorna. Servera quorngrytan med ris, avokado och gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok - klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här - extrapris för prenumeranter!