Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mesir Wat – linsgryta

Mesir Wat – Linsgryta. Linserna ska vara rejält mjuka så att det blir mer som en röra än en gryta.

Mesir Wat – linsgrytaMesir Wat – linsgrytaMesir Wat – linsgryta
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 2tomater
  • 2 mskrapsolja- eller olivolja
  • 4 dllinser- röda
  • 5 dlvatten
  • 3vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskberberekrydda- Santa Maria
  • 1 mskströsocker

Tillbehör

  • yoghurt- grekisk

Garnering

  • sesamfrön- chilirostade
  • koriander
  • oregano

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Fräs löken i olja i en stekpanna. Tillsätt tomaterna. Rör i linserna och häll över vattnet.

  2. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och skiva chilin tunt. Rör ner vitlök, chili, berbere och socker i grytan. Koka upp, sjud under lock ca 15 min. Tillsätt eventuellt lite mer vatten.

  3. Servera grytan med yoghurt. Garnera med sesamfrön, koriander och oregano.

Vad tyckte du om receptet?