Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Merguez är korv gjord på lammkött och som smaksätts med bland annat spiskummin och vitlök. Ursprungligen kommer den från Algeriet. Kryddstark merguez blir jättegott tillsammans med klyftpotatis, lite syrlig kål och len fetaoströra.
Börja med klyftpotatisen. Skär potatisarna i klyftor (skalet kan vara kvar) och lägg dem i en ugnsfast form.
Lägg på klickar med margarin eller smör. Salta och ugnsbaka i 225 grader i 40 minuter.
Gör kålen under tiden. Hyvla vitkål och rödkål fint och lägg den i en skål. Krama kålen med handen så att kålen blir mjuk.
Blanda vatten, ättiksprit, socker och salt i en skål. Rör så att sockret löser sig. Häll lagen över kålen och låt alltsammans dra i 10 minuter. Rör om i vitkålen och lagen så att allt blir syrat.
Blanda yoghurt, fetaost, salt och peppar till en röra. Stek korven i margarin eller smör.
Häll bort lagen som kålen ligger i och rör ner bladpersiljan.
Fyll tunnbröden med klyftpotatis, stekt merguez, syrad kål och fetaoströra och vik ihop till ett paket. Servera medan korven och potatisen är varm.
Recept från Mitt kök