Recept av Ebru Kelebek
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mercimek köftesi - små vegetariska köfte som äts kalla i salladsblad.
Koka linserna i 2 1/2 dl vatten på låg värme i en kastrull under lock ca 10 min. Tillsätt bulgur och 1/2 tsk salt och rör om. Stäng av plattan och låt stå och svälla ca 30 min under lock.
Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i olja. Tillsätt tomat- och paprikapuréer och fräs tillsammans med löken ca 2 min. Häll över 1/2 dl vatten och tillsätt spiskummin. Rör om och låt puttra ca 5 min. Låt svalna. Blanda i persilja, salladslök och citronsaft.
Blanda lins- och lökröran till en smet. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Forma till avlånga bullar och strö på sumaken. Lägg varje köfte på små bitar salladsblad.
Recept av Ebru Kelebek