Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsorbet i eget skal

Melonsorbet i eget skal
Melonsorbet i eget skal
Melonsorbet i eget skal
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 dlglukos
  • 1 dlsocker
  • 4 dlvatten
  • 3 småmeloner- gärna Galia eller honungsmelon

Gör så här

  1. Dela melonerna i 6 halvor. Gröp bort kärnorna och gröp sedan ur köttet med en sked. Lämna lite kött kvar i fyra av halvorna så att skalet blir tillräckligt stabilt för att använda som skål. Mixa melonköttet till mos i matberedare med knivtillsats.

  2. Koka upp glukos, socker och vatten. Låt svalna och lägg melonmoset.

  3. Häll i glassmaskin, följ sedan anvisningarna för din maskin. Har du ingen glassmaskin, använd en rundbottnad bunke, ställ i frysen och vänd om smeten var 30:e minut.

  4. Skeda upp i melonskalen och servera som de är eller med frukt, maränger och andra tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök