Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dela melonerna i 6 halvor. Gröp bort kärnorna och gröp sedan ur köttet med en sked. Lämna lite kött kvar i fyra av halvorna så att skalet blir tillräckligt stabilt för att använda som skål. Mixa melonköttet till mos i matberedare med knivtillsats.
Koka upp glukos, socker och vatten. Låt svalna och lägg melonmoset.
Häll i glassmaskin, följ sedan anvisningarna för din maskin. Har du ingen glassmaskin, använd en rundbottnad bunke, ställ i frysen och vänd om smeten var 30:e minut.
Skeda upp i melonskalen och servera som de är eller med frukt, maränger och andra tillbehör.
Recept från Mitt kök