Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonslush

Recept på melonslush. Frys in melonen i bitar i förväg, gärna dagen före.

Melonslush
Melonslush
Melonslush
Melonslush Foto: Peter Carlsson

Melonslush

  • 1 kgnätmelon- eller honungsmelon
  • 2 mskkonc flädersaft
  • 0,5 dlflorsocker
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5citron- rivet skal

Gör så här

  1. Skär bort skalet från melonen. Halvera den och gröp ut kärnorna. Skär melonköttet i bitar. Frys in bitarna ca 5 timmar.

  2. Ta fram och låt melonen tina något. Mixa den med flädersaft, florsocker, citronsaft och -skal till en tjock slush. Häll slushen i glas och servera genast.

  3. Tips: Ställer man in slushen i frysen och rispar med en gaffel mellan varven får man i stället en granité.

Vad tyckte du om receptet?