Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonskålar med vaniljgrädde

Hallon och melon smakar alltid lika härligt tillsammans.

Melonskålar med vaniljgräddeMelonskålar med vaniljgräddeMelonskålar med vaniljgrädde
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 småmeloner- till exempel Galia, Ogen eller Cantaloupe
  • 23 dlhallon
  • 2 mskmynta- hackad
  • 1lime- rivet skal och saft
  • 1vaniljstång
  • 1 dlmellangrädde
  • 1 dlgrekisk yoghurt

Gör så här

  1. Börja med vaniljgrädden: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Vispa grädden tillsammans med vaniljfröna. Vänd ner yoghurten.

  2. Halvera melonerna, ta bort kärnorna och gröp ur melonköttet.

  3. Blanda försiktigt melon, hallon, mynta, limeskal och -saft.

  4. Servera fruktsalladen i melonskålarna. Toppa med en klick vaniljgrädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök