Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonskålar med hallon och grädde

Hallon och melon hör verkligen sommaren till och smakar alltid lika härligt tillsammans.

Melonskålar med hallon och grädde
Melonskålar med hallon och grädde
Melonskålar med hallon och grädde
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 stmeloner- små t ex galia, ogen eller cantaloupe
  • hallon- 2-3 dl
  • 2 mskmynta- hackad
  • 1lime- rivet skal och saft

Vaniljgrädde

  • 1 stvaniljstång
  • 1 dlmellangrädde
  • 1 dlgrekisk yoghurt

Gör så här

  1. Börja med vaniljgrädden. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Vispa grädden tillsammans med vaniljfröna. Vänd ner yoghurten.

  2. Halvera melonerna, ta bort kärnorna och gröp ur melonköttet.

  3. Blanda försiktigt melon, hallon, mynta, limeskal och saft.

  4. Servera fruktsalladen i melonskålarna. Toppa med en klick vaniljgrädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök