Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsalsa med mynta och lime

Melonsalsa med mynta och lime är en fräsch och vacker salsa till kött, fisk och kyckling, gärna i kombination med någon fetare sås eller yoghurtsås.

Melonsalsa med mynta och lime
Melonsalsa med mynta och lime
Melonsalsa med mynta och lime
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1honungsmelon
  • 1cantaloupe
  • 1 krukamynta
  • 1lime
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melonerna. Skär fruktköttet i mindre kuber, eller använd ett kuljärn och gör små kulor. Strimla myntan. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.

  2. Lägg melon, mynta, limesaft och -skal i en skål. Tillsätt olja, honung och chiliflakes. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?