Sabayon äter man inte varje dag precis – just därför känns det extra gott att avsluta med till en fräsch melonsallad.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på melonsallad med sabayon. Sabayon uppskattas alltid av gästerna – krämigt god till den friska melonen. Recept av Tom Sjöstedt.
Skala och kärna ur melonerna. Skär fruktköttet i tärningar eller använd ett kuljärn. Blanda melonen med den strimlade myntan.
Vispa försiktigt socker, vin och äggulor på låg värme på spisen till 85°. Häll sabayonen i en bunke och låt kallna.
Vispa grädden och blanda med sabayonen. Fördela melonen i glas och toppa med sabayon. Garnera med citronmeliss.
Sabayon äter man inte varje dag precis – just därför känns det extra gott att avsluta med till en fräsch melonsallad.