Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med sabayon

Recept på melonsallad med sabayon. Sabayon uppskattas alltid av gästerna – krämigt god till den friska melonen. Recept av Tom Sjöstedt.

Melonsallad med sabayon
Melonsallad med sabayon
Melonsallad med sabayon
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 600 gmelon- t ex vattenmelon, cantaloupe och honungsmelon
  • 2 mskmynta- strimlad

Sabayon

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 6äggulor
  • 1 dlgrädde

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melonerna. Skär fruktköttet i tärningar eller använd ett kuljärn. Blanda melonen med den strimlade myntan.

  2. Vispa försiktigt socker, vin och äggulor på låg värme på spisen till  85°. Häll sabayonen i en bunke och låt kallna.

  3. Vispa grädden och blanda med sabayonen. Fördela melonen i glas och toppa med sabayon. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

Sabayon äter man inte varje dag precis – just därför känns det extra gott att avsluta med till en fräsch melonsallad.

- Tom Sjöstedt