Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med räkor
 och parmesandressing

Servera en somrig räksallad i portionsskålar tillsammas med knapriga crostini.

Melonsallad med räkor
 och parmesandressing
Melonsallad med räkor
 och parmesandressing
Melonsallad med räkor
 och parmesandressing
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgräkor med skal
  • 1 litenmelon
  • 2salladslökar
  • 0,5gurka
  • 3tomater
  • 1röd chili
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1 dlmynta- hackad
  • citron- pressad saft av 1/2
  • 3 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 krukabladsallad
  • citron- till garnering

Parmesandressing

  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • röd chili- hackad
  • 0,5 tskcitronskal- rivet
  • 1 mskolivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald

Till servering

  • crostini

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skär bort skalet­ på melonen och skär den i bitar. Strimla löken. Kärna ur gurkan­ och skiva. Kärna ur tomater och skär i mindre bitar. Kärna ur och hacka chilin.

  2. Blanda alla ingredienser till salladen. Salta och peppra.

  3. Dressing: Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  4. Bottna ett fat med grönsallad och fördela räksalladen över. Garnera med citronklyftor. Servera med parmesandressing och crostini.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök