Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med pistaschkräm

Recept på melonsallad med pistaschkräm. I stället för limoncello kan du smaka dig fram med hjälp av citronsaft och socker.

Melonsallad med pistaschkräm
Melonsallad med pistaschkräm
Melonsallad med pistaschkräm
Recept på melonsallad med pistaschkräm. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgvattenmelon- kärnfri
  • 1honungsmelon- (ca 700 g)
  • 1cantaloupe- (ca 600 g)
  • 1 dllimoncello (citronlikör)- citronlikör

Pistaschkräm

  • 100 gpistaschnötter- skalade
  • 1,5 dlmatyoghurt
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlflorsocker

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Skär bort skalet från melonerna och gröp ut kärnorna. Skär fruktköttet i kuber, ca 3 x 3 cm. Blanda med limoncellon, ställ i kylen.

  2. Kräm: Mal nötterna i mandelkvarn till ett fint mjöl. Vispa yoghurt, grädde och florsocker till en fluffig kräm. Blanda i nötterna.

  3. Servera melonsalladen med pistaschkrämen.

Vad tyckte du om receptet?