Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med mynta och lime

Melonsallad med mynta och lime är en fräsch melonsallad som är god som den är till frukost eller perfekt som tillbehör på en buffé.

Melonsallad med mynta och lime
Melonsallad med mynta och lime
Melonsallad med mynta och lime
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1cantaloupe- liten (ca 350 g)
  • 1galiamelon- liten (ca 350 g)
  • 1lime
  • 0,25 krukamynta

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonerna. Skala och skär dem i bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg i en skål.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv 1 msk skal och pressa ut 2 msk saft. Hacka myntan. Blanda limeskal, limesaft och mynta med melonerna.

  3. Servera som tillbehör till buffé eller ät som fruktsallad.

Vad tyckte du om receptet?