Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med karamelliserade pumpakärnor

Recept på melonsallad med karamelliserade pumpakärnor. Läskande meloner på stranden är helt rätt. Med knapriga pumpakärnor blir det extra gott.

Melonsallad med karamelliserade pumpakärnor
Melonsallad med karamelliserade pumpakärnor
Melonsallad med karamelliserade pumpakärnor
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1,5 kgmeloner- blandade med skal, t ex vatten, honung och cantaloupe

Karamelliserade pumpakärnor

  • 1 dlpumpakärnor
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper plant på arbetsbänken. Smält sockret i torr släpplätt-panna utan att röra. Häll på citronsaft och snabbt i med pumpakärnorna. Rör runt så att alla kärnor får karamell på sig. Häll upp på bakplåtspapper, salta och låt svalna.

  2. Skala och skär melonen i klyftor. Strö över pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?