Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med hallon och blabar

Nätmelon och hallon passar fint ihop i en melonsallad. Denna fina svenska melon glöms ibland bort bland den uppsjö av andra sorter som finns att köpa.

Melonsallad med hallon och blabar
Melonsallad med hallon och blabar
Melonsallad med hallon och blabar
Melonsallad Foto: Peter Carlsson

Melonsallad

  • 1,5 kgnätmelon
  • 250 ghallon
  • 250 gblåbär
  • 100 gröda vinbär
  • 2 mskråsocker

Garnering

  • myntablad
  • lavendelblommor

Gör så här

  1. Halvera melonen och gröp ut kärnorna. Skär loss fruktköttet och skär det i bitar.

  2. Blanda melonen försiktigt med hallon, blåbär, vinbär och socker. Lägg över frukten i skalhal-vorna. Garnera med mynta och lavendel.

  3. Tips: Droppa gärna över lite sött dessertvin, till exempel sauternes, på frukten så får den extra schvung!

Vad tyckte du om receptet?