Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med grillad lök

Söt och fräsch melon och lite salt fetaost är en fin smakkombination. Den här salladen är läcker att äta som den är eller som tillbehör till grillat nötkött, fläskkött eller kyckling.

Melonsallad med grillad lök
Melonsallad med grillad lök
Melonsallad med grillad lök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,25vattenmelon
  • 1romansallad
  • 1endivesallad
  • 150 gfetaost
  • 2silverlökar- eller gula lökar
  • olja- till grillning
  • salt
  • svartpeppar- mald
  • 2 dlsvarta oliver
  • 1 dljalapeño- picklad – se recept nedan
  • 1 krukaoregano- eller basilika
  • 4 mskolivolja
  • evkrossade tomater- 1–2 msk

Picklad jalapeño (1 burk)

  • 1 dlättiksprit
  • 1,5 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 10jalapeño
  • 1chili- röd färsk
  • 1 tsksenapsfrön

Gör så här

  1. Picklad jalapeño: Vispa ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva jalapeño och chili. Lägg skivorna i en burk, varva med senapsfröna och häll på lagen, sätt på locket. Låt stå och dra i minst ett par timmar. Förvara i kylen.

  2. Skär vattenmelonen i kuber.

  3. Ansa och dela upp bladen på salladen, lägg salladsbladen i en stor skål eller på ett stort fat.

  4. Skär fetaosten i tärningar. Lägg i vattenmelonbitarna i skålen och strö över fetaosten.

  5. Skala och skär löken i tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja och grilla skivorna på grillen eller i grillpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra.

  6. Lägg löken på salladen och strö över oliverna, jalapeño och garnera med oregano. Ringla över olivolja och eventuellt balsamvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök