Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med granatäpple

En fräsch fruktsallad gör alltid succé.

Melonsallad med granatäpple
Melonsallad med granatäpple
Melonsallad med granatäpple
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 stmelon- liten cirka 750 g, ex cantaloupe eller galia
  • 2 stpersikor- eller nektariner, mogna
  • 1 stgranatäpple
  • mynta- färsk

Lag

  • 2 dlvatten
  • 2 mskingefära- hackad färsk
  • 3 mskhonung- flytande
  • kvistarmynta- 2-3 st
  • 2 msklime- pressad

Gör så här

  1. Koka ihop vatten, ingefära och honung cirka 3 minuter under lock. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mynta och limesaft. Låt lagen kallna.

  2. Skala och kärna ur melonen, dela persikorna och ta ur kärnorna.Skär frukten i bitar och lägg den i en skål.

  3. Sila den kalla lagen över frukten. Låt fruktsalladen marinera en stund i kylen. Blanda försiktigt någon gång under tiden.

  4. Gröp ur granatäpplenas kärnor, till exempel med skaftet på en sked. Plocka bort de vita hinnorna. Strö kärnorna över fruktsalladen och garnera med myntablad. Servera med en klick grekisk yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök