Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med fetaost, örter och grillad chorizo

Recept på melonsallad med fetaost och grillad chorizo. Frossa i melon, bär och örter. Jordgubbar, hallon, vinbär… alla bär passar i denna sallad.

Melonsallad med fetaost, örter och grillad chorizoMelonsallad med fetaost, örter och grillad chorizoMelonsallad med fetaost, örter och grillad chorizo
Melonsallad med fetaost, bär, linser och chorizo Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 kgmelon- gärna olika sorter, t e x galia-, vatten- eller cantaloupe
  • 1 förpfärdigkokta linser- (380 g)
  • 300 gchorizokorv- färsk, gärna hot chipotle
  • 4 skivorsurdegslevain
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 dlbasilikapesto- eller -olivcrème
  • 100 gsalladsmix
  • 150 gfetaost
  • 1 krukamynta
  • 250 gbär- färska, t ex björnbär

Dressing

  • 1 dlolivolja
  • 0,5 dlvit balsamvinäger
  • 1 mskvatten
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Halvera melonen, gröp ur kärnorna och skär fruktköttet i tärningar. Skölj linserna i kallt vatten i en sil.

  2. Stek korven i en medelvarm grillpanna i ca 10 min. Pensla brödskivorna med olja och grilla dem på båda sidor. Bred pesto på brödskivorna.

  3. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. Blanda linserna med hälften av dressingen.

  4. Fördela sallad, melon och linser på ett fat. Smula över fetaosten och strö över mynta och bär.

  5. Servera salladen med brödskivor, korv och resterande dressing.

Vad tyckte du om receptet?

KÖKSTIPSET: Här serveras korv till, men salladen passar perfekt till allt grillat.