Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad med citronsocker

Melonsallad med citronsocker är en fräsch avslutning på middagen. Det blir mer socker än vad som går åt, men det är gott att strö på bär, t ex jordgubbar eller blåbär.

Melonsallad med citronsockerMelonsallad med citronsockerMelonsallad med citronsocker
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 klyftavattenmelon- kärnfri
  • 1 klyftagaliamelon
  • 1 klyftacantaloupe
  • 0,5 krukamynta

Socker

  • 1citron
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Socker: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda det med sockret.

  2. Skär bort skalet från melonerna och gröp ut kärnorna. Skär fruktköttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Repa bladen från myntan. Blanda melonbitar och myntablad och fördela i skålar eller glas.

  3. Låt var och en strö citronsocker över melonen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?