Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad i sitt skal med jordgubbar & fetaost

Den här salladen passar bra att äta som den är. Den är också god med något tillbehör från grillen, som majskolvar eller kyckling.

Melonsallad i sitt skal med jordgubbar & fetaost
Melonsallad i sitt skal med jordgubbar & fetaost
Melonsallad i sitt skal med jordgubbar & fetaost
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1vattenmelon- medelstor
  • 0,5 ljordgubbar
  • 150 gfetaost- mager, 10 % fetthalt
  • 0,5rödlök
  • basilika- färsk
  • 1,5 msksolrosfrön
  • 1,5 mskpumpakärnor

Dressing

  • 2 mskolivolja
  • 1 mskkrossade tomater

Tillbehör

  • 2majskolvar- grillade

Gör så här

  1. Skär av ett lock på vattenmelonen.

  2. Gröp ur den och skär melonköttet i kuber.

  3. Dela jordgubbarna på mitten.

  4. Skär fetaosten i kuber, skiva rödlöken tunt.

  5. Lägg salladen i skalet, lägg på basilikablad och strö över fröna.

  6. Dressing: Blanda olja och balsamvinäger och ringla över salladen.

  7. Servera salladen med en halv grillad majskolv per person.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök