Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonsallad & granatäpple

Fruktsallad gör alltid succé.

Melonsallad & granatäpple
Melonsallad & granatäpple
Melonsallad & granatäpple
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 gmelon- till exempel cantaloupe eller galia
  • 2 stpersikor- eller nektariner
  • 1 stgranatäpple
  • mynta- färsk

Lag

  • 2 dlvatten
  • 2 mskingefära- hackad färsk
  • 2 ststjärnanis
  • 3 mskhonung- flytande
  • 23 stmynta- kvistar
  • 2 mskapelsin- pressad

Till servering

  • yoghurt- grekisk eller vaniljglass

Gör så här

  1. Koka ihop vatten, ingefära, stjärnanis och honung under lock, cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mynta och apelsinsaft. Låt lagen kallna.

  2. Skala och kärna ur melonen, dela persikorna och ta ur kärnorna.

  3. Skär frukten i bitar och lägg den i en skål.

  4. Sila den kalla lagen över frukten. Låt fruktsalladen marinera en stund i kylen. Blanda försiktigt någon gång under tiden.

  5. Gröp ur granatäpplets kärnor med skaftet på en sked. Plocka bort de vita hinnorna. Strö kärnorna över fruktsalladen och garnera med myntablad. Servera med grekisk yoghurt eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök