Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonmimosa

Den här fruktiga såsen är god till grillad lax och kyckling. Men den passar också utmärkt till sommarens rökta fisk.

Melonmimosa
Melonmimosa
Melonmimosa
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 dlkesella
  • 1,5 dlmatyoghurt
  • 1 mskskånsk senap
  • 250 gmelon
  • gurka- 10 cm
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Rör ihop kesella, yoghurt och senap.

  2. Skrapa bort melonkärnorna och skär bort skalet. Skär melonköttet i små tärningar. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och skär gurkköttet i små tärningar.

  3. Vänd ner melon och gurka i yoghurtsåsen. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök