Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonlemonad

En svalkande god lemonad att ta med till stranden varma dagar, eller att spetsa med lite gin före kvällsgrillningen. Melonen kan variera i sötma, syra och saftighet, vilket gör att man får reglera smaksättningen därefter.

Melonlemonad
Melonlemonad
Melonlemonad
Melonlemonad Foto: Peter Carlsson

Melonlemonad

  • 1,75 kgvattenmelon
  • 1 dlflorsocker
  • 2 dlvatten
  • 3 mskcitron- pressad
  • 8ingefära- färsk, tunna skivor

Tillbehör

  • isbitar
  • citronskivor

Gör så här

  1. Skär bort skalet på melonen och ta bort kärnorna. Mixa fruktköttet med socker, vatten och citron till en slät lemonad.

  2. Häll över i en karaff och lägg i ingefära. Ställ kallt att dra ca 1 timme. Servera med mycket is och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?