Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melongranité

Melongranité svalkar gott efter maten. Var rädd om skalen när du skrapar ut melonköttet om du vill använda dem till serveringsskålar.

MelongranitéMelongranitéMelongranité
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1,4 kggaliamelon
  • 1lime
  • 3 dlvatten
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda limesaft, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 5 min. Låt kallna.

  2. Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur melonen. Mixa  fruktköttet. Pressa det mixade genom en sil.

  3. Blanda melonpurén med sockerlagen. Häll purén i en vid form och ställ i frysen.

  4. Skrapa ner det som frusit fortast runt kanter och botten och rör om med en gaffel varje timme ca 3 timmar, tills konsistensen blivit fryst och luftig.

  5. Ta fram granitén ca 15 min före servering och tina lite lätt. Skrapa upp i serveringsskålar eller glas och ät direkt.

Vad tyckte du om receptet?