Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melongazpacho med sesamräkor


Det här är en riktigt läskande soppa, som gjord för heta sommardagar eller ljumma kvällar. Om melonen har mycket kärnor är det enklast att passera melonköttet genom en sil.

Melongazpacho med sesamräkor

Melongazpacho med sesamräkor

Melongazpacho med sesamräkor

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 kgvattenmelon- cirka
  • 1chili- röd
  • 1 mskingefära- riven färsk
  • 1lime- rivet skal och saft
  • 2 mskgrönsaksfond
  • 2 krmtabasco- cirka
  • flingsalt

Till servering

  • isbitar
  • räkor
  • sesamfrön- gärna svarta
  • salladslök
  • koriander

Gör så här

  1. Skär melonköttet i bitar. Kärna ur och hacka chilin.

  2. Mixa urkärnat melonkött med chili, ingefära, lime och fond. Smaka av med tabasco och salt, soppan får gärna ha lite sting i smaken.

  3. Kyl soppan, minst 1-2 timmar.

  4. Servera soppan med några isbitar. Lägg i räkor som blandats med sesamfrö. Strö över strimlad salladslök och hackad koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök