Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud en svalkande gazpacho med melon till grillad pilgrimsmussla.
Skär melonen i klyftor, skär bort skalet. Lägg melonköttet i matberedaren med kniven monterad.
Dela tomaterna. Dela och kärna ur paprikorna. Dela och skrapa ur kärnorna på chilin. Skala och kärna ur gurkan.
3 Tillsätt allt till melonköttet i matberedaren och mixa till en slät massa. Smaksätt med kycklingfond, citronsaft, salt och peppar. Ställ soppan i kylen till serveringen.
Tina och torka av pilgrimsmusslorna. Vänd dem i olivolja blandad med rivet limeskal. Stek dem i het grillpanna, cirka 30 sekunder per sida. Salta lätt och krydda med peppar och chili.
Häll upp soppan i små glas. Sätt pilgrimsmusslan på en pinne och lägg tvärs över glaset. Garnera med krondill.
Recept från Mitt kök