Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melongazpacho med grillad pilgrimsmussla

Bjud en svalkande gazpacho med melon till grillad pilgrimsmussla.

Melongazpacho med grillad pilgrimsmussla
Melongazpacho med grillad pilgrimsmussla
Melongazpacho med grillad pilgrimsmussla
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 0,25vattenmelon- kärnfri
  • 3plommontomater- gula eller röda
  • 2paprikor- (gul + röd)
  • 0,5chili- röd spansk
  • 0,5gurka
  • 2 mskkycklingfond
  • 1citron- pressad saft
  • salt- peppar

Servera med:

  • 8pilgrimsmusslor
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsklimeskal- rivet
  • salt- peppar, chili
  • krondill

Gör så här

  1. Skär melonen i klyftor, skär bort skalet. Lägg melonköttet i matberedaren med kniven monterad.

  2. Dela tomaterna. Dela och kärna ur paprikorna. Dela och skrapa ur kärnorna på chilin. Skala och kärna ur gurkan.

  3. 3 Tillsätt allt till melonköttet i matberedaren och mixa till en slät massa. Smaksätt med kycklingfond, citronsaft, salt och peppar. Ställ soppan i kylen till serveringen.

  4. Tina och torka av pilgrimsmusslorna. Vänd dem i olivolja blandad med rivet limeskal. Stek dem i het grillpanna, cirka 30 sekunder per sida. Salta lätt och krydda med peppar och chili.

  5. Häll upp soppan i små glas. Sätt pilgrimsmusslan på en pinne och lägg tvärs över glaset. Garnera med krondill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök