Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melongazpacho

Någonting kallt och fräscht att ställa på buffén. Prova denna smakrika gazpacho på vattenmelon.

Melongazpacho
Melongazpacho
Melongazpacho
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 0,5vattenmelon- kärnfri
  • 1gurka
  • 1schalottenlök
  • 3 stjälkarselleri
  • 1grön chili
  • 0,5citron- saften
  • 1 mskgrönsaksfond
  • salt
  • peppar

Till servering

  • selleriblad

Gör så här

  1. Skala och skär melonen i bitar och lägg i en matberedare med kniven monterad.

  2. Skala och dela gurkan och selleristjälkarna i bitar. Skala schalottenlöken, dela och kärna ur chilin. Lägg allt i en matberedare.

  3. Mixa till en slät soppa. Smaksätt med citronsaft, grönsaksfond, salt och peppar. Späd med lite vatten om den blir för tjock.

  4. Häll upp gazpachon i en kanna och ställ i kylen. Häll upp i små glas vid servering och garnera med selleriblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök