Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melonfat med skinka


En lagrad, söt balsamico passar perfekt till den fräscha frukten och den salta skinkan.

Melonfat med skinka

Melonfat med skinka

Melonfat med skinka

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 småmeloner- cirka 1 1/2 kg
  • 0,5 dlhasselnötter
  • 200300 gparmaskinka- i tunna skivor
  • 4 mskolivolja
  • 2 mskbalsamico- crèma di
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skär melonen i klyftor, skär eventuellt bort skalet och skrapa bort kärnorna.

  2. Rosta nötterna i en torr och het panna. Gnugga bort skalet mellan hushållspapper och grovhacka nötterna.

  3. Lägg upp melonen tillsammans med skinkan på fat. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Dra några varv med pepparkvarnen och strö sist över nötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök