Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Meloncoupe med parmasticks


Fransk melonsallad serveras med parmalindade grissini.

Meloncoupe med parmasticks

Meloncoupe med parmasticks

Meloncoupe med parmasticks

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kgmelon- av olika sorter (honungsmelon, cantaloupe, vattenmelon)
  • 3 mskmousserande vitt vin
  • 6parmaskinka
  • 6grissinipinnar
  • 1 mskmynta- hackad eller basilika
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Skär bort skal och kärna ur ­melonen. Skär melonen i bitar. Lägg bitarna i en skål. Häll över vinet och salta och peppra försiktigt.

  2. Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen cirka 30 min. Blanda ner mynta och fördela i melonsalladen i mindre skålar eller glas. Servera med parmaskinka lindad runt grissini.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök