Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Meloncevice med lime, blåbär och mynta

En cevice är egentligen en limemarinerad fisk- eller skaldjurssallad som äts rikligt av i bland annat Peru. Här marinerar vi melon i lime och smaksätter med mynta.

Meloncevice med lime, blåbär och myntaMeloncevice med lime, blåbär och myntaMeloncevice med lime, blåbär och mynta
Melonceviche med blåbär Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1galiamelon
  • 2lime
  • 2 mskströsocker
  • 100 gblåbär
  • 0,5 dlmynta- strimlad

Gör så här

  1. Skär bort skalet från melonen och ta ut kärnorna. Skär fruktköttet i små tärningar.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda limesaft och socker och rör tills sockret har lösts upp. Blanda i melon och blåbär och ställ in i kylen i ca 1 tim.

  3. Blanda ner limeskal och mynta i cevicen och servera.

Vad tyckte du om receptet?