Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Meloncarpaccio med hallongrädde

Melon, hallon och röda vinbär hör verkligen sommaren till. Färdigköpta havreflarn är gott till.

Meloncarpaccio med hallongrädde
Meloncarpaccio med hallongrädde
Meloncarpaccio med hallongrädde
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 småmeloner- till exempel Canatloup
  • 1 dlvitt vin
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 msklime- pressad
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 dlhallon
  • vinbärsklasar- röda
  • havreflarn- färdigköpta

Gör så här

  1. Koka ihop vin och honung några minuter. Låt kallna och blanda i limesaft.

  2. Skala, kärna ur och skär melonen i tunna klyftor. Lägg upp på fat, skeda över lagen och låt marinera en stund.

  3. Vispa grädden lätt. Blanda i hallon och vispa så de fördelas i grädden.

  4. Strö hallon och vinbär över melonen vid servering. Servera med hallongrädde och havreflarn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök