Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melon och mozzarella med basilika– och myntasalsa

Mynta och melon är gott ihop. Spetten kan förberedas och stå färdiga i kylen några timmar före servering.

Melon och mozzarella med basilika– och myntasalsa
Melon och mozzarella med basilika– och myntasalsa
Melon och mozzarella med basilika– och myntasalsa
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gvattenmelon
  • 500 ggaliamelon
  • 250 gminimozzarellakulor
  • 0,5 krukabasilika
  • 0,5 krukamynta
  • 1 mskolivolja- + 3 msk
  • 1 krmsalt- + 1 krm
  • 1 mskagavesirap
  • 0,5 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt mozzarellakulorna rinna av. Hacka basilikablad och några blad mynta. Blanda örterna med 1 msk olja och 1 krm salt. Blanda mozzarellaosten med örtoljan.

  2. Ta ut kulor av melonen med ett kuljärn eller skär den i tärningar. Trä upp mozzarella och melon på små spett.

  3. Mixa örtoljan från mozzarellakulorna med mixerstav tillsammans med resterande basilika och mynta, agavesirap och 3 msk olja. Krydda med 1 krm salt och peppar. Lägg spetten på ett fat och servera med örtoljan. 

Vad tyckte du om receptet?