Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melon- och hallonsallad

Melonen kan skäras i bitar och hallondressingen kan göras i förväg och förvaras i kylen. Blanda melon, hallon och sallad strax före servering.

Melon- och hallonsalladMelon- och hallonsalladMelon- och hallonsallad
Melon- och hallonsallad Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1vattenmelon- (1,5 kilo)
  • 1honungsmelon- (750 g)
  • 1galiamelon- (750 g)
  • 500 gsallad- blandad
  • 500 ghallon

Hallondressing

  • 400 ghallon
  • 3lime
  • 1,5 tsksalt
  • 3röda chili- t ex röd spansk peppar
  • 1 tsksvartpeppar- nymald
  • 3 mskhonung
  • 1 dlvatten
  • 0,75 dlolivolja

Gör så här

  1. Skala och skär melonen i ca 2 cm stora bitar eller klyftor. Blanda med sallad och hallon.

  2. Dressing: Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Skölj limefrukterna och riv skalet. Tillsätt det och 3 msk limesaft samt övriga . Blanda och låt stå till serveringen.

  3. Ringla 1/3 av dressingen över salladen. Servera resten till.

Vad tyckte du om receptet?