Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melon- och granatäpplesallad med färsk kokos och limebladssirap

Recept på melon- och granatäpplesallad med färsk kokos och limebladssirap. Bästa sättet att få upp en kokosnöt? Vi smällde till med en hammare...

Melon- och granatäpplesallad med färsk kokos och limebladssirapMelon- och granatäpplesallad med färsk kokos och limebladssirapMelon- och granatäpplesallad med färsk kokos och limebladssirap
Foto: Ulrika Pousette

Melon- och granatäpplesallad

  • 1kokosnöt
  • 1granatäpple
  • 1,5 kgvattenmelon

Limebladssirap

  • 2 dlvatten
  • 3kaffirlimeblad
  • 1,5 dlströsocker

Garnering

  • evmynta

Gör så här

  1. Sirap: Koka upp vattnet med kaffirlimebladen. Ta kastrullen åt sidan och låt dra ca 5 min. Tillsätt sockret och koka ihop sirapen till simmig konsistens, ca 5 min.

  2. Knäck kokosnöten och gröp ut fruktköttet. Skär det i tunna skivor. Halvera granatäpplet och gröp ut kärnorna. Enklast görs det genom att lägga halvorna i kallt vatten och kränga skalet ut och in, så ramlar kärnorna ut och det skvätter mindre. Halvera melonen och gröp ut bitar av köttet med en sked. Ta bort kärnorna.

  3. Varva frukt och kokosnöt i små skålar. Ringla över limebladsirap och garnera ev med lite mynta.

Vad tyckte du om receptet?