Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melon med portvin

En melonklassiker från Portugal. Så enkelt och så gott!

Melon med portvinMelon med portvinMelon med portvin

Melon med portvin

  • 2galiameloner- (à ca 500 g)
  • 12 clrött portvin
  • 2fikon- färska

Vaniljglass

  • 1vaniljstång
  • 4 dlmjölk (3%)
  • 3,5 dlvispgrädde
  • 7äggulor
  • 2 dlströsocker

Gör så här

  1. Glass: Snitta och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön i en kastrull.

  2. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen och rör om.

  3. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85 grader tills den börjar tjockna. Häll upp smeten i en bunke och kyl ner. Låt glassmeten stå i kylen över natten. Sila och frys smeten i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1–2 timmar.

  4. Dela melonerna på mitten och kärna ur dem med en sked. Häll i portvin och lägg i vaniljglass. Skär fikonen i klyftor och garnera melonen med dem.

Vad tyckte du om receptet?