Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En melonklassiker från Portugal. Så enkelt och så gott!
Glass: Snitta och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön i en kastrull.
Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen och rör om.
Sjud blandningen under kraftig vispning till 85 grader tills den börjar tjockna. Häll upp smeten i en bunke och kyl ner. Låt glassmeten stå i kylen över natten. Sila och frys smeten i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1–2 timmar.
Dela melonerna på mitten och kärna ur dem med en sked. Häll i portvin och lägg i vaniljglass. Skär fikonen i klyftor och garnera melonen med dem.