Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Melon- och fänkålssallad

Tre olika sorters meloner används i salladen, vackert och gott ihop med tunt skivad fänkål.

Melon- och fänkålssalladMelon- och fänkålssalladMelon- och fänkålssallad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1fänkålsstånd
  • 500 gvattenmelon
  • 500 gnätmelon
  • 500 ghonungsmelon
  • 0,5 dlpistaschnötter- utan skal

Vinägrett

  • 2 mskolivolja
  • 1,5 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 dlapelsin- pressad
  • 1 tskhonung
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skala, kärna ur och tärna melonen. Hacka nötterna.

  2. Varva melon och fänkål på ett fat och strö över pistaschnötterna.

  3. Vinägrett: Vispa ihop alla ingredienser.

  4. Häll vinägretten över salladen och servera.

Kökstipset!

  1. Lägg den skivade fänkålen i isvatten så ”krullar” den sig fint.

Vad tyckte du om receptet?