Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Medelhavssoppa med fisk

Servera gärna soppan med en klick aioli.

Medelhavssoppa med fiskMedelhavssoppa med fiskMedelhavssoppa med fisk

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1fänkål- (200 g)
  • 2 mskolivolja
  • 400 gtomater- hela (1 burk)
  • 2fiskbuljongtärningar
  • 10 dlvatten
  • 400 ghoki- eller sej halvtinad
  • 3 msktimjanblad- hackade (+ 4 små kvistar till garnering)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 200 gbaguette- grov eller annat grovt bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Ansa fänkålen och skär den i små bitar.

  2. Fräs lök och fänkål i olja ca 3 min. Tillsätt tomater, smulad buljongtärning och hälften av vattnet. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 min under lock.

  3. Skär fisken i tärningar, lägg dem i soppan och koka ca 5 min eller tills fisken är färdigkokt.

  4. Mixa soppan med mixerstav och späd med resten av vattnet. Låt koka upp och blanda i timjan. Krydda med salt och peppar. Garnera med timjan-kvistar. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 340 kcal per portion, 10 g fett, 29 g protein, 33 g kolhydrater