Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En pytt är suverän vardagsmat. Använd helst en teflonpanna eftersom auberginen är porös och suger upp mycket olivolja. Genom att rosta vitlöken i ugnen får den mildare smak som smakar härligt i en yoghurtsås. Den rostade vitlöken går också att byta mot en pressad vitlöksklyfta.
Skär köttet i små kuber. Bryn hastigt i olivolja, salta och peppra. Ställ åt sidan.
Tärna aubergine, squash och tomater. Hacka vitlöken.
Mjukstek aubergine, squash och vitlök i olivolja. Blanda i tomater och citronskal och fräs runt någon minut. Blanda i köttet och värm. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner rucolan och strö över smulad ost och nötter. Servera med yoghurtsåsen.
Vitlöksyoghurt: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den hela vitlöken i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna och pilla ut klyftorna ur skalet.
Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök