Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Medelhavspytt med fetaost och lamm

En pytt är suverän vardagsmat. Använd helst en teflonpanna eftersom auberginen är porös och suger upp mycket olivolja. Genom att rosta vitlöken i ugnen får den mildare smak som smakar härligt i en yoghurtsås. Den rostade vitlöken går också att byta mot en pressad vitlöksklyfta.

Medelhavspytt med fetaost och lamm
Medelhavspytt med fetaost och lamm
Medelhavspytt med fetaost och lamm
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 glammytterfilé
  • olivolja
  • salt
  • peppar- nymald
  • 1aubergine
  • 1squash
  • 4tomater
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5citron- rivet skal
  • 50 grucola
  • 100 gfetaost
  • 0,5 dlpinjenötter- rostade

Rostad vitlöksyoghurt

  • 1vitlök- hel
  • skal- rivet och saft av 1/4 citron
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skär köttet i små kuber. Bryn hastigt i olivolja, salta och peppra. Ställ åt sidan.

  2. Tärna aubergine, squash och tomater. Hacka vitlöken.

  3. Mjukstek aubergine, squash och vitlök i olivolja. Blanda i tomater och citronskal och fräs runt någon minut. Blanda i köttet och värm. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vänd ner rucolan och strö över smulad ost och nötter. Servera med yoghurtsåsen.

  5. Vitlöksyoghurt: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den hela vitlöken i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna och pilla ut klyftorna ur skalet.

  6. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök