Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cannelinibönor, oliver, fänkål, paprika och rödlök. Härliga smaker från Medelhavet samsas på en och samma plåt.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär löken i klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Ansa och klyfta fänkålen. Skär kycklingklubban i två delar. Skölj av bönorna i en sil.
Fördela kyckling, lök, paprika, fänkål, oliver och bönor på en stor ugnsplåt.
Skala och pressa vitlöken. Rör ihop pressad vitlök, vinäger, oregano, paprikapulver och 2 msk olja.
Häll vitlöksoljan över plåten och massera in allt på plåten. Krydda med salt och peppar. Rör ihop 2 dl vatten och 2 msk fond och häll runtom plåten.
Tillaga i mitten av ugnen i 25 minuter.
Riv brödet i små bitar och blanda med 1 msk olja. Ta ut plåten och fördela brödet runtom. Lägg på tomaterna. Tillaga vidare i 15–20 minuter tills kycklingen är helt klar.
Garnera med basilikablad.