Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Medelhavskyckling på plåt

Cannelinibönor, oliver, fänkål, paprika och rödlök. Härliga smaker från Medelhavet samsas på en och samma plåt.

Medelhavskyckling på plåtMedelhavskyckling på plåtMedelhavskyckling på plåt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2rödlök
  • 2röda paprikor
  • 1fänkålsstånd
  • 4kycklingklubbor- cirka 1 kg
  • 1 förpcannelinibönor- 380 g
  • 1 dlkalamataoliver
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 mskoregano- torkad
  • 0,5 mskpaprikapulver
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskkycklingfond
  • 1ciabattabröd- eller levainbröd, 130 g
  • 400 gkörsbärskvisttomater

GARNERING

  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Ansa och klyfta fänkålen. Skär kycklingklubban i två delar. Skölj av bönorna i en sil.

  3. Fördela kyckling, lök, paprika, fänkål, oliver och bönor på en stor ugnsplåt.

  4. Skala och pressa vitlöken. Rör ihop pressad vitlök, vinäger, oregano, paprikapulver och 2 msk olja.

  5. Häll vitlöksoljan över plåten och massera in allt på plåten. Krydda med salt och peppar. Rör ihop 2 dl vatten och 2 msk fond och häll runtom plåten.

  6. Tillaga i mitten av ugnen i 25 minuter.

  7. Riv brödet i små bitar och blanda med 1 msk olja. Ta ut plåten och fördela brödet runtom. Lägg på tomaterna. Tillaga vidare i 15–20 minuter tills kycklingen är helt klar.

  8. Garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?