Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Praktiskt och gott med pajer i portionsstorlek.
Kavla ut smördegen något på ett mjölat bakbord. Skär degen i 16 kvadrater och lägg varje degbit i en aluminiumform, du behöver inte smörja den. Degen får gärna gå en bit över kanten, det blir snyggt så.
Skala och skär rödlöken i fina ringar. Stek dem mjuka och glansiga i margarin eller smör i en stekpanna. Salta.
Mosa ansjovisen med en gaffel, lägg några stycken åt sidan som du sedan lägger ovanpå som garnering. Fördela den mosade ansjovisen i botten av pajerna. Lägg på lite lökringar och finhackad timjan och oregano. Lägg på ytterligare några lökringar. Dela de återstående ansjovisarna en gång och lägg en ansjovisbit ovanpå varje paj.
Vispa ihop ansjovisspad, grädde och ägg. Häll äggstanningen över pajerna. Pensla smördegskanten med uppvispat ägg. Grädda i ugn, 225 grader, 15-20 minuter. Täck med aluminiumfolie de sista minuterna.