Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Medelhavsinspirerad lammpytt


Vardagslyxig pytt i panna med smaker från Medelhavsområdet.

Medelhavsinspirerad lammpytt

Medelhavsinspirerad lammpytt

Medelhavsinspirerad lammpytt

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400500 glammstek- benfri
  • 0,5 dlpinjenötter
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1aubergine
  • 1squash
  • 4tomater
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 burkbönor- stora vita, 400 g
  • 0,5citron- rivet skal
  • 25 grucola- cirka
  • 150 gfetaost
  • 1 burktapenade- grön eller svart
  • 1citron

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.

  2. Skär köttet i små kuber. Bryn hastigt i olivolja, salta och peppra. Ställ åt sidan.

  3. Tärna aubergine, squash och tomater. Skala och hacka vitlöken.

  4. Fräs aubergine, squash och vitlök i olivolja tills grönsakerna är mjuka. Blanda i kött, tomater, avrunna bönor och citronskal. Fräs ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.

  5. Vänd ner rucola, strö över smulad ost och nötter. Servera med tapenade och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök