Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gryta på vit fisk och räkor som serveras tillsammans med citronmarinerade belugalinser och en rouille.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morötter i tärningar. Skär fänkål i tunna skivor. Spara fänkålsdillen till garnering. Kärna ur och finhacka chilin. Dela och kärna ur zucchinin. Skär halvorna i skivor. Fräs grönsakerna i en gryta med olja i 3 minuter.
Späd med vitt vin och låt det koka in. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, skaldjursfond, vatten och citronskal. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg över grönsaksröran i en ugnsfast form.
Värm ugnen till 200 grader. Skär fisken i bitar och salta lätt. Lägg fisken ovanpå grönsaksröran och sätt in i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Garnera med skalade räkor, fänkålsdill, timjan och zestat citronskal.
Belugalinser: Koka linserna enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt kycklingfond och timjan. Låt linserna svalna och sila dem. Tillsätt citronskal och rapsolja. Smaka av med salt och peppar.
Rouille: Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med lite salt och vitpeppar.
Servera fiskgrytan tillsammans med linserna och rouille.
Recept från Mitt kök