Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Medelhavets pan bagna

Smidigare utflyktsmat än franska klassikern pan bagna finns nog inte! Här fyller vi lantbrödet med en matig sallad och låter det hela ligga i press för att brödet ska hinna safta till sig ordentligt. Då går det lättare att äta.

Medelhavets pan bagna
Medelhavets pan bagna
Medelhavets pan bagna

Ingredienser

  • 1lantbröd
  • 0,5rödlök
  • 1 burksvarta oliver- kärnfria (290 g)
  • 125 gmanchego- eller annan fårost
  • 200 gkronärtskockshjärtan- inlagda
  • 3tomater
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem. Riv osten grovt. Skär kronärtskockor och tomater i mindre bitar. Blanda alla ingredienser. Häll över olja och vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.

  2. Skär brödet på längden och gröp ut ungefär hälften av inkråmet i både lock och underdel. Fyll brödet med salladen och lägg på locket. Plasta in brödet med plastfolie och lägg i en form med tyngd ovanpå.

  3. Låt pan bagnan ligga i press i kylskåp ca 3 timmar så att brödet hinner safta till sig ordentligt. Skär pan bagnan i breda skivor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?