Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smidigare utflyktsmat än franska klassikern pan bagna finns nog inte! Här fyller vi lantbrödet med en matig sallad och låter det hela ligga i press för att brödet ska hinna safta till sig ordentligt. Då går det lättare att äta.
Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem. Riv osten grovt. Skär kronärtskockor och tomater i mindre bitar. Blanda alla ingredienser. Häll över olja och vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär brödet på längden och gröp ut ungefär hälften av inkråmet i både lock och underdel. Fyll brödet med salladen och lägg på locket. Plasta in brödet med plastfolie och lägg i en form med tyngd ovanpå.
Låt pan bagnan ligga i press i kylskåp ca 3 timmar så att brödet hinner safta till sig ordentligt. Skär pan bagnan i breda skivor vid servering.