Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Medaljonger

Medaljonger
Medaljonger
Medaljonger
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 250 gsmör- eller margarin
  • 1 dlsocker
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 stäggula

Kräm

  • 100 gsmör- eller margarin
  • 2 dlflorsocker
  • 1 mskkakao
  • 1 tskvaniljsocker

Glasyr

  • 2 dlflorsocker
  • 1,5 mskvatten
  • valnötter

Gör så här

  1. Hacka ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Låt degen vila svalt i 1 timme. Kavla ut tunt och ta ut runda kakor med mått. Lägg på plåt med bakpapper och grädda i 225 grader, 6–7 minuter.

  3. Låt kallna. Rör ihop ingredienserna till krämen och lägg ihop kakorna med kräm mellan.

  4. Rör ihop glasyren och klicka på kakorna. Garnera med valnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök