Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mechuia – grönsaksröra

Servera grönsakerna direkt efter att de smaksatts.

Mechuia – grönsaksröraMechuia – grönsaksröraMechuia – grönsaksröra
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2gröna paprikor
  • 4tomater
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskcitroner- inlagda,  hackade
  • 1 mskpersilja- finhackad
  • 1 mskolivolja
  • 2 tskvitvinsvinäger- –3
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° grill. Grilla paprikorna i en ugnssäker form tills skalet svartnat och är bubbligt, ca 15 min. Låt svalna. Dra bort skalet, ta bort kärnorna och hacka grovt.

  2. Skala och hacka tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Blanda paprika, vitlök, inlagda citroner och persilja i en skål. Tillsätt olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar. Blanda försiktigt.

Vad tyckte du om receptet?