Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mazarintårta med passionsfrukt

Recept på festlig och vacker mazarintårta. Mascarpone- och citronkräm toppar den saftiga mandelbottnen.

Mazarintårta med passionsfruktMazarintårta med passionsfruktMazarintårta med passionsfrukt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 275 gmandelmassa
  • 1citron
  • 1 tskkardemummakärnor
  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 3ägg
  • 4 mskmandelmjöl
  • 0,5 dlpistaschnötter- hackade
  • 1 krmsalt

Mascarponekräm

  • 200 gmascarponeost
  • 1,5 dlsyrad grädde- (30 %)
  • 0,5 dlflorsocker
  • 0,5 dlcitron- pressad

Garnering

  • 3passionsfrukter
  • pistaschnötter- hackade
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i en mortel.

  2. Blanda mandelmassa, kardemumma och smör. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mandelmjöl, citronskal, pistaschnötter och salt. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten. Låt kallna.

  4. Mascarponekräm: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en bredbar kräm.

  5. Bred krämen över mazarinkakan och fördela passionsfrukt och hackade pistaschnötter över. Garnera med myntablad.

Vad tyckte du om receptet?